Nu știu de voi, dar mie tare mult mi-ar fi plăcut să trăiesc undeva in secolele al XVIII-lea, al XIX-lea sau al XX-lea. Muzica, oamenii, îmbrăcămintea, arta, parcă toate mă atrag mai mult decât cele din zilele noastre. De aceea, de multe ori îmi place să răsfoiesc paginile trecutului, cu speranța că voi mai găsi câte o rămășiță ale vreunuia dintre artiștii mei preferați. Ultima oară când am făcut asta, am găsit cinci poze interesante și, implicit, cinci întâmplări care se odihnesc în pace la umbra fotografiilor alb-negru de mai jos.


George Orwell ține în brațe un cățeluș, pozând în timpul Războiului Civil Spaniol. În spatele lui se află Ernest Hemingway. În același an, Hemingway a scris scenariul pentru filmul intitulat ”The Spanish Earth”, un document important al Războiului Civil. Hemingway a mers în Spania în primăvară ca să întocmească rapoarte cu privire la război pentru NANA (North American Newspaper Alliance), însă mare parte din timp și l-a petrecut lucrând la acest film, scriind și făcând parte din el în mod direct, prin faptul că vocea naratorului de pe fundal îi aparține în totalitate.  Alături de alți artiști ai vremii, Hemingway a susținut producția filmului cu 5000 de dolari, în total strângându-se o sumă de 18 000.

Hemingway e unul dintre autorii mei preferați, așa că am să urmăresc cu drag filmul la care a lucrat implicându-se trup și suflet. Îl puteți urmări și voi AICI.


Lev Tolstoi surprins într-o fotografie în timp ce le spunea nepoților săi o poveste. Fotografia a fost făcută în anul 1909, chiar la el acasă, an în care Tolstoi a fost înregistrat citind același pasaj din cartea sa în patru limbi diferite: engleză, germană, franceză și rusă. La vremea aceea, autorul avea 81 de ani. Din păcate, un an mai târziu a decedat. Puteți asculta înregistrarea AICI.


În 1957, John Lenon avea de-abia 16 ani, iar George Harrison și Paul McCartney erau cu un an mai mici decât el. Prima lui trupă a luat naștere un an mai târziu, sub numele de ”The Black Jacks”.


Al Pacino și Diane Keaton la filmările pentru primul film din seria ”The Godfather”. Pentru rolul lui Michael Corleone, Paramout Pictures ar fi vrut un actor faimos, în timp ce directorul Coppola își dorea unul necunoscut. Cu toate acestea, cei doi reprezentanți au dezbătut mult rolul lui Michael, până când Coppola l-a găsit pe Al Pacino, un actor despre care nu prea știa nimeni la vremea aceea, însă care avea într-adevăr un aspect american-italian. Personal, nu cred că ar fi putut cineva să joace rolul lui Michael mai bine decât Al Pacino.




Robin Williams într-o fotografie din timpul filmărilor pentru filmul Dead Poets Society la școala St. Andrew's. Cei doi bărbați din dreapta sunt Peter Weir, directorul fimului și Robert Sean Leonard, al cărui personaj se sinucide în film. În 1988, Weir a ales campusul școlii pentru filmări, spunând că niciuna dintre școlile din Coasta de Est nu l-au impresionat atât de mult precum St. Andrew's. Poza a fost făcută într-o pauză, în Octagon, apartamentul lui Robin Williams din film.

Voi ce ați găsit despre artiștii voștri preferați?