Se zice că toată viaţa învăţăm, că toată existenţa noastră este marcată de acumularea constantă de cunoştinţe şi informaţii. Viaţa este o călătorie şi cei mai mari gânditori, pe patul de moarte, spun că nu au învăţaty destul. Cu toate acestea, acumularea de informaţii este concentrată către sfârşitul adolescenţei noastre,  în perioade bianuale de 3 săptămâni  pe care noi le numim profan "sesiuni".
 Lasând gluma la o parte, sunt sigur că avem printre cititorii nostri elevi şi studenţi de toate felurile care se confruntă sau sunt pe cale să se confrunte cu procesul laborios al învâţatului. Având în vedere faptul că şi noi (sau cel putin doi dintre noi) suntem în sesiune, am decis să ne ajutăm fraţii cu nişte muzică ce ne ajută să ne concentrăm şi să intram în dispozitia necesară. Am ales să includem doar albume, ca să nu fiti nevoiţi să schimbaţi melodia la fiecare câteva minute. Fără Pink Floyd pentru ca nevoie de atentie la versuri.

Miles Davis - Kind of Blue

Miles Davis este unul dintre cei mai imporanţi muzicieni din istoria jazzului şi, discutabil, din istoria muzicii în general. Davis a fost unul dintre puţinii muzicieni care a avut mereu în vedere tendinţele vremii şi le-a adaptat cu stilului său. "Kind Of Blue" este genul de album de jazz plin de bun gust dar nu foarte bombastic care te face să te simţi mai inteligent (bineînteles, doar oamenii inteligenti ascultă jazz) şi care creează o atmosferă plăcută şi liniştitoare. Se recomandă ascultarea lui în surdină.

Opeth - Damnation
"Damnation" vine de la o trupă destul de agresivă de death metal şi este unul dintre cele mai frumoase şi liniştitoare albume pe care le-am ascultat vreodată. Albumul curge superb, nu este foarte lung  şi devine în niciun moment prea gălăgios sau intens.  Pe deasupra, este suficient de imprevizibil cât să fie stimulant pentru creier dar suficient de melodic cât să nu creeze confuzie.

Madlib - Shades of Blue

"Shades Of Blue" este un album de hip hop instrumental, ceea ce poate părea uşor excentric la prima vedere, dar sample-urile folosite fac albumul să fie mai degrabă un album de jazz foarte ritmat. Shades of Blue are un vibe asemănător cu Kind of Blue, dar mai modern şi mai hipnotizant.

Brant Bjork - Jalamanta

"Jalamanta" este un album foarte simplu, liniştit şi catchy. Nu necesită niciun pic de atenţie pentru a fi ascultat. Linii de bas excelente.
Radar Men From The Moon - Echo Forever

Despre Radar Men From The Moon n-aş putea să vă zic mare lucru, sunt o trupă de rock psihedelic din Olanda care pune foarte mult accent pe compoziţii lungi, impovizate şi pline de ecou. "Echo Forever" nu este neapărat potrivit pentru orice stare sau materie, dar este complet instrumental, nu are o strcutră anume şi funcţionează perfect ca soundtrack al oricărei activităţi pe care o întreprinzi.

La mine a funcţionat şi următorul album, dar nu garantez pentru nimeni.
Death Grips - The Money Store

"The Money Store" este un album de hip hop foarte ciudat şi violent care poate fi folosit la învăţat doar prin prisma faptului că absolut fiecare melodie este foarte catchy şi reuşeşte cumva să rămână şi memorabil si constant de la început la sfârşit. Daca nu merge cu învăţatul, recomand să îl ascultaţi într-o pauză.



Am vrea să ştim şi ce vă place vouă să ascultaţi când învăţaţi, aşa că nu vă sfiiţi să lăsaţi un comment. În rest, spor la învăţat!