Cu toate că toamna n-a prea vrut să rămână pe la noi, filmele, cărțile și serialele au tot aparut, încă de la începutul ei, obligându-ne să mai luam o pauză de la problemele de matematică, clasicii literaturii române și lecțiile interminabile la biologie (că doar vacanța de vară a fost scurtă, nu?).

Așadar, anul 2014 continuă să ne surprindă. Am pregătit pentru voi 5 noi apariții din industria cinematografică, abstracte, pline de suspans și informație. În plus, cu toții avem nevoie de ceva care să ne distragă puțin de la faptul că preferatul nostru, Game of Thrones, revine tocmai în aprilie 2015.


#1 American Horror Story: Freak Show

În primul rând, serialul acesta, în toate cele trei sezoane de până acum, a fost absolut minunat. Personaje puternic conturate, poveste diferită în fiecare sezon, fără clișee, nimic previzibil, foarte complexă și așa mai departe. Dacă mi-ar cere cineva să decid care a fost sezonul meu preferat dintre toate, nu aș ști ce să răspund.

În al doilea rând, ceea ce nu cred că-i o surpriză pentru fani, cel de-al patrulea sezon tocmai ce a început, sub numele de ”Freak Show”.În ceea ce privește povestea acestui sezon, se pare că producătorul Ryan Murphy a avut o sursă de inspirație de undeva din anii '90 – una dintre fotografiile Susanei Meiselas, intitulată ”Carnival Strippers”. După ce s-a convins că tema carnavalului este, fără doar și poate, cea mai bună alegere pentru următorul sezon, producătorul le-a prezentat fotografia și actrițelor Jessica Lange și Sarah Paulson, care au fost la fel de încântate precum Ryan.

Ryan a încercat să readucă pe ecrane viața de carnaval a anilor 90 și, prin aceeași temă, să combată, într-un fel, discriminarea adresată celor născuți cu probleme, malformații ale fizicului. Multe dintre personajele care apar în acest sezon se prezintă la fel de reale precum sunt în viața cotidiană, pe când altele au fost supuse efectelor speciale. Cu toate acestea, Ryan le pune în valoare complexitatea individuală, folosindu-se chiar de poveștile lor de viață, pe când ele își dovedesc curajul de a se afișa în fața întregii lumi.


#2 How to Get Away With Murder


Primul sezon al serialului încadrează primul semestru la facultatea de drept din Statele Unite, toate lecțiile pe care studenții le învață și aplicarea lor în viața de zi cu zi. Profesoara Annalise Keating, în același timp avocată de succes, își predă lecțiile total diferit față de alți profesori, într-un mod cât mai practic și mai eficient.

Fiecare episod se bazează pe un caz, pe care Annalise încearcă să îl câștige cu ajutorul celor doi asistenți ai săi, Frank (Charlie Weber) și Bonnie (Weil) alături de cinci studenți aleși în urma unui exercițiu practic. Într-un interviu adresat producătorului, acesta afirmă că își dorește să facă fiecare crimă să pară ca și când oricare dintre noi ar fi putut s-o comită, adică orice om normal supus unor circumstanțe extreme.

Acțiunea îmbibată în suspans și mister se conturează în jurul dinamismului dintre personaje, mai ales al conflictului perpetuu dintre studenții care se zbat să își dovedească valoarea în ochii doamnei Keating și al romantismului (vinovat) dintre unele personaje.


#3 Gotham

După cum mulți dintre noi știm, Gotham e, fără doar și poate orașul lui Batman. De data aceasta însă, producătorii își doresc să se axeze pe două idei – corupția orașului de dinainte de implicarea lui Batman și felul în care antagoniștii pe care îi cunoaștem din benzile desenate  DC devin mai mult decât criminali obișnuiți. De fapt, unul dintre producătorii executivi, Danny Cannon, afirmă că serialul se va apropia cel mai mult de ”Arrow” și îl prezintă ca pe un ”spectacol cu polițiști de modă veche”.


#4 Constantine

Pe cartea de vizită a lui John Constantine scrie ”exorcist specializat în arte întunecate”. Da… fanilor supranaturalului ar trebui să le placă asta. John știe că este înzestrat cu ceva, așa că își sacrifică timpul pentru alungarea demonilor care pun stăpânire pe sufletele oamenilor din jurul lui. Mai mult, de partea lui Constantine stă chiar un înger din Vechiul Testament, care ajută și el la nimicirea celor damnați.

Totodată, fanii serialului ”True Blood” vor avea o surpriză plăcută, astfel încât Lucy Griffins va juca rolul lui Zed, cu toate că apariția personajului în cadrul episoadelor este nedeterminată în spațiu și timp. La fel se întâmplă și cu celelalte personaje secundare, așa că nu vă atașați prea repede de ele. Nu știm când și dacă urmează să mai apară în episoadele ulterioare.


#5 Forever

Un alt subiect interesant este abordat de ”Forever”, cu Ioan Gruffudd în rolul protagonistului, Henry Morgan, care lucrează la morga unui spital. Nu ar fi chiar atât de dubios dacă Henry nu ar avea 200 de ani și dacă nu ar fi nemuritor. Ei bine, este. Și, pe de altă parte, nu degeaba lucrează la morgă, ci ca să investigheze cadavrele în căutarea răspunsului pentru imortalitatea lui. Așadar, Henry nu mai îmbătrânește, deci are tot timpul din lume, literalmente, să își dezvolte abilitățile și să acumuleze cât mai multă informație. De unde au pornit toate acestea? De la reîncarnarea subită, manifestată după prima lui moarte.




Nu știu ce aveți voi de gând să faceți, dar eu cu siguranță am să le urmăresc pe toate până la ultimul episod. În caz că veți face și voi același lucru, vă așteptăm cu păreri! :)